Prezentare video

Casa Joseph Zoller, o bijuterie regăsită

 

Joseph Zoller House, a rediscovered jewel

 

Felicia Popescu

Inginer prin formație, Cadru didactic universitar prin ocupație și ghid de turism prin pasiune, Felicia Popescu promovează frumusețile Romaniei prin realizarea unor diaporame în care atrage atenția privitorilor asupra locurilor, monumentelor, destinațiilor din țară, care trebuie sa fie vizitate.

După prezentarea obiectivelor turistice din întreaga țară (dar și din strainatate), pe parcursul ultimilor zece ani, cu peste 600 de de Power Point-uri (pps-uri) realizate, Felicia Popescu se hotărăște să prezinte frumusețile orașului în care domiciliază - Iasi.

In multitudinea de repere turistice din Iași, renumite în țară și în străinatate, un rol deosebit îl ocupă prezentarea pentru Casa Ioseph Zoller 1912.

In urma restaurării făcute între 2013 – 2016, de către avocat Poroșnicu Geanina Vera, casa Zoller, construită în stil neoclasic, monument istoric de la începutul sec. XX, strălucește pe Str Elena Doamna nr. 39, Iasi. Este situată  într-o zonă declarată ”site istoric rezidențial” și a aparținut unui industriaș evreu, fabricant de bomboane de ciocolată, Joseph Zoller

 Frumusețea casei restaurate, în contextul în care ea era cunoscuta ieșenilor din anii trecuți, de situația dezastruoasă în care se găsea, Casa Ioseph Zoller atrage acum atenția oricărui trecător care rămâne uimit de frumusețea ei.

Cu amabilitatea recunoscută a doamnei avocat și dorința arzătoare a autoarei ca această casă să fie cunoscută de publicul larg, s-a încercat prin această diaporama, prezentarea Casei Ioseph Zoller 1912, în totalitatea ei, cu imagini de exterior și interior, așa cum merită pe deplin.